חבל סיזל טבעי מוכר לרובנו עוד מימי הצופים העליזים, בהם קשרנו זה לזו סנדות ובנינו כתובות אש. לאלו שלא זכו להשתתף בפעילות מרגשת זו של שבטי הצופים, או שימי המחנאות פשוט פסחו עליהם ולפתע נתקלו במצב בו הם נדרשו להשתמש בחבל סיזל מבלי שידעו על מה מדובר, להלן מידע על חבלים.
חבל סיזל – נעים להכיר
בטרם נתעמק במבנה חבל סיזל טבעי, בואו נערוך עמו הכרות ראשונית. זהו חבל בגוון צהוב, מקור השם של החבל נמצא בכפר קטן במדינת מקסיקו. באזור נצפו אנשים עוסקים בהכנת חבלים לראשונה. החומר ממנו עשוי חבל זה הוא למעשה קקטוס בעל עלים גדולים אשר שמו – אגבה. עלי הקקטוס נקטפים, מיובשים ולאחר מכן מפרקים אותם לסיבים דקים מהם שוזרים את החבלים. בתהליך השזירה מסובבים את החוטים אשר יוצרים מהסיבים, באופן כזה המעניק לחבל את חוזקו ואשר מונע ממנו מלהתפרק. בסופו של תהליך מתקבל חבל חזק ועמיד במיוחד אשר מיוצר מחומרים טבעיים בלבד, השימוש בו מתאים גם לטבעונים שבנינו.
יתרונות ושימושים
חבל סיזל טבעי עמיד מאוד בפני השמש, אך יש לקחת בחשבון שקיימות בו היכולת לספוח נוזלים כגון, טל ומים. כאשר החבל סופח נוזלים הוא מתרחב ולאחר מכן, כאשר הוא מתייבש הוא עלול להיות רופף. כמו כן מים עלולים לגרום בו לריקבון. אל לנו לשכוח שמדובר בחבל העשוי מצמח, חזק ככל שיהיה, עדיין קיימות בו התכונות הטבעיות שלו. כוחות של חבל זה תלוי בעובי שלו, חבל עבה יותר יהיה חזק יותר. הוא מסוגל להחזיק משקל כבד כאשר מדובר על חבל אשר העובי שלו הוא ארבעה מילימטרים (עובי = קוטר).
כיצד נשמור על החבל
כפי שצוין חבל סיזל טבעי מסוגל לספוח נוזלים אשר גורמים להירקב. חשוב לשמור אותו במקום כמה שפחות מאוורר וכמובן לא לאחסן אותו רטוב בטרם התייבש. חשוב לברר מהו המשקל המקסימלי אשר ניתן להעמיס על החבל. יש לקחת בחשבון כי ככל שנבצע קשרים בחבל, כך נחליש את חוזקו. כאשר החבל מאוחסן עדיף לשמור אותו מגולגל ולא שבור.