אם אתם בעלי מפעל או משרד, בוודאי בשלב כלשהו תחפשו ציפוי מוביל לרצפה שייגן עליה מפני רטיבות, שמנים וכימקלים הנוצרים בתהליך ייצור המוצרים או בדיקתם. אם עד היום, סוג הרצפה המוכר ביותר היה רצפת בטון או רצפה שהיו מצפים אותה באפוקסי, הרי שהיום יש שלל אופציות נוספות שכדאי להכיר וביניהן גם ציפוי הפוליאוריאה.
לא מדובר בחומר אלא בתרכובת שבאמצעותה עושים את הציפוי
נתחיל ונקדים לומר, כי הפוליאוריאה אינה חומר שמברישים אותו או שופכים אותו ע"ג רצפה, בשונה מציפויי בטון או אפוקסי, אלא זהו תוצר של פעולה כימית הנעשית בעת תגובה כימית בין שרפים וחומר הקרוי איזוציאנט. התוצר מכסה שטחים רבים במהירות שיא, מתפשט עליהם בקלות, אוטם אותם הרמטית מפני נוזלים או חומרים כימיים חריפים וגם מתייבש במהירות. למעשה, כושר הכיסוי וגמישות החומר כה גדולים עד שבתצוגת ראווה בארה"ב, הצליחו לכסות באמצעות פוליאוריאה תוך זמן של 20 דק' שטח של מגרש החלקה על הקרח מרשים בגודלו.
אבל גם אפוקסי עשוי משרף אז מה ההבדל?
בניגוד לאפוקסי שעשוי ברובו משרפים ומספר חומרים נוספים שאמורים לחבר ביניהם שברובם בעלי ריח ומסוכנים לנשימה, הפוליאוראיה מבוססת על חומרים טבעיים והיא אינה מסוכנת לנשימה. מעבר לכך, היות ואפוקסי מורכב מתערובת שרפים, לוקח זמן רב ליישם אותה ומעבר לכך, גם עד שתתייבש. אם אתם בעלי עסק שקצר בזמן, עדיף ללכת על הפוליאוריאה שתוך מספר דק' מרגע היישום שלה על המשטח כבר מתייבשת ואוטמת את המשטח באופן מקסימלי. עוד חסרון שיש לאפוקסי הוא חוסר גמישות למשטחים שאינם ישרים. באמצעות אפוקסי קשה מאוד לצפות צינורות או טובות ואילו בפוליאוריאה היות ומדובר בתוצר כימי הנוצר בו במקום, קל ליישמו גם על צינורות וצורות משטחים שאינן בהכרח שטוחות וישרות.
עמידות בים, באוויר וביבשה
בארץ, החברה המוכרת ביותר העובדת עם תוצר הפוליאוריאה היא חברת טמבור. במהלך השנים, טמבור סייעה באמצעות חומר מופלא זה לא רק לצפות רצפות פשוטות במפעלים, אלא גם ציפתה צינורות ואביזרי בטון המשמשים את מתקן ההתפלה באשקלון ולמעשה טבולים במים 365 יום בשנה במשך 24 שעות. במתקן ההתפלה בפלמחים, צופו הצינורות שבאים במגע עם מים חומציים גם כן בפוליאוריאה לאחר התפוצצות ושבר בצינורות הללו.
יכולת כיסוי ואיטום של סדקים ושברים
היות ומדובר בחומר שמכינים אותו ממש בטרם השימוש במפוח לשם הפיזור שלו, ניתן לשלוט על כמות השרפים לעומת כמות האיזוציאנט. וכך, אם רוצים להשתמש בחומר לכיסוי ואיטום סדקים יש לערבב בו יותר איזוציאנט ההופך את החומר למרקם שקרוב יותר לגז וכך הוא יכול להתפשט ולמלא חללים שנוצרו ברצפה בעקבות סדקים, שריטות או שברים.